Postup přípravy
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, vanilkové cukry, sůl, kůru z citronu. Přidáme kvásek, vychladlou rozpuštěnou Stellu a zbytek mléka (co jsme nepoužili na přípravu kvásku) a zaděláme tužší těsto. Poprášíme moukou a přikryté necháme asi hodinku vykynout. Během kynutí několikrát propracujeme.
Po vykynutí zapracuje do těsta rozinky, ovoce (ev. oříšky nebo mandle). Vytvarujeme válec o délce plechu, který použijeme na pečení. Válec dáme na plech vyložený pečícím papírem a rozválíme po celé šířce plechu (velká placka na celý plech). Pak jednu stranu zvedneme a přeložíme ke středu, druhou stranu ohneme přes ni. Tím dostaneme tvar štoly. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 st. asi 6 minut a pak stáhneme teplotu na 180 st. a dopékáme do zlatova cca dalších 30 minut (propečenost zkoušíme špejlí, musí být po vytažení z těsta úplně suchá).
Štolu ihned po vytažení potíráme rozpuštěnou Stellou (vsákne celých 60 g) a bohatě pocukrujeme. Můžeme jíst hned po vychladnutí, nebo ji vychladlou zabalit a nechat ji pár dní uležet. Před podáváním ji "zasněžíme" moučkovým cukrem.