Postup přípravy
Mouky a škrob smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a kypřidlem. Přidáme nastrouhaná jablíčka a přistrouháme bezmléčný tuk. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie nebo do igelitového sáčku a necháme odpočinout alespoň 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).
Z těsta tvarujeme prsty rohlíčky (je třeba si ruce občas pomoučit nebo umýt) a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 15 minut.
Plech s rohlíčky necháme chvíli zchladnout na mřížce a ještě vlahé rohlíčky obalujeme ve směsi cukrů.
Rohlíčky jsou hned vláčné díky jablkům, pečivo se tak může péci těsně před Vánoci. Když je necháte venku v krabici a naberou trochu vlhkosti budou se rozplývat na jazyku...
Autorka: Radka Vrzalová