Postup přípravy
Mouky promícháme s cukrem, mletými ořechy, guarovou moučkou a příp. citrónovou kůrou. Přidáme nastrouhaný studený tuk a celé vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v mikrotenové fólii odpočinout přes noc v lednici.
Druhý den těsto vyndáme z ledničky, necháme chvilku povolit, aby se nedrolilo, ale zároveň, aby nebylo úplně mazlavé. V prstech vytvoříme hádka (můžeme na pomoučené ploše) a ohneme do tvaru rohlíčku.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C do růžového zbarvení cca 12 minut při délce "hádka" cca 4 cm na plechu vyloženém pečícím papírem.
Rohlíčky necháme na plechu vychladnout, až jsou alespoň vlažné a pak obalujeme ve směsi moučkového a vanilinových cukrů.
V plechové dóze vydrží cca 3 týdny.
Autorka: Radka Vrzalová