Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuk, burákové máslo, cukr a vanilkový extrakt šleháme elektrickým šlehačem 8 - 10 minut do krémové hmoty. Přidáme vejce a šleháme další 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s jedlou sodou. Vznikne nám hladké kompaktní těsto. Toto těsto vyválíme mezi archy pečícího papíru na tloušťku 0,5 cm a dáme ho na 30 minut chladit.
Vykrajovátkem (např. skleničkou o průměru cca 5 cm) vykrajujeme kolečka. Okraje skleničky musíme před každým vykrojením "omoučit". Kolečka přenášíme na plech vyložený pečícím papírem, ne úplně vedle sebe (trochu nabydou). Lehce vmáčkneme do každého mandli a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.
Sušenky necháme úplně vychladnout a pak je teprve sundaváme z plechu (teplé by se sypaly). V plechové dóze vydrží tyto sušenky až tři týdny. Pokud to tedy vydržíte ;-).