Postup přípravy
Nejprve jsem si smíchala obě mouky. Z vlažné vody, trochy mouky z připravené směsi, cukru a droždí jsem si připravila kvásek, který jsem nechala vzejít.
K moukách jsem přimíchala lněná semínka, drcený kmín, sůl. Přidala kvásek, olivový olej a špaldový nápoj. Vše důkladně promíchala a nechala těsto cca 1,5 hodiny kynout (dávám do trouby zapnuté na 50 °C).
Po vykynutí jsem přidala osmaženou cibulku a trochu mouky, aby se těsto nelepilo. Z hotového těsta jsem tvarovala housky a bagety. Pečivo jsem dala na plechu opět kynout do trouby. Tentokáte asi na 30 - 40 minut.
Vyndala jsem z trouby, zvýšila teplotu na 180 - 200 °C, vložila pomašlované pečivo a pekla cca 15 - 20 minut. Záleží na výkonnosti trouby a velikosti pečiva.
Překvapení - po dlouhé době pečivo, které se dalo jíst i druhý den :-D.
Po upečení jsem ihned sundala z plechu a nechala chladnout na mřížce.
Dobrou chuť ;-).