Postup přípravy
Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vyložíme jedním pečícím papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřidlem. Z bílků, kapky citrónové šťávy a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem nebo ho "pocukrujeme" kakaem (pokud chceme variantu zcela bez cukru).
Ze žloutků, agávového sirupu a vanilkového extraktu vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme čaj a prošleháme. V další fázi přidáme olej a opět prošleháme. Přisypeme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh (nejlépe na dvakrát) . Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.
Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout v ruličce nejlépe na mřížce. Po ochladnutí opatrně rozbalíme a plníme dle našich možností a chuti.
Autorka: Radka Vrzalová