Postup přípravy
Nejprve si opečeme čerstvý rozmarýn. Určitě bych tento krok nevynechávala, rozmarýn skvěle ochutí toto pečivo. Na troše olivového oleje na pánvi opečeme rozmarýn do křupava, vyjmeme z pánve, opatrně pokrájíme a smícháme s trochou soli a rozmarýn v ní jakoby obalíme.
V míse promícháme všechny uvedené mouky a sůl. Potom přidáme cukr, droždí, vodu a rozmarýn. Uděláme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple cca 1 h kynout. Potom přidáme olej (buď použijeme olivový, nebo pro ještě lepší chuť ve výsledku - olej z naložených sušených rajčat, já mám nejraději úžasný bylinkový olej ze sušených rajčat Hradecké delikatesy) a vypracujeme řidší těsto.
Mokrýma rukama opatrně přendáme na plech, který jsme hojně vymastili olivovým olejem. Poklademe olivama, případně sušenými rajčaty a přikryjeme fólií. Necháme v teple ještě asi 20 - 30 minut odpočívat.
Poté vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Do trouby dávám kastrůlek s vodou.