Postup přípravy
Žloutky, amonium a polovinu objemu cukru vyšleháme první den do hladkého žlutého vláčného těstíčka. Přendáme do misky a necháme do druhého dne odpočinout v misce potažené potravinářskou folií v ledničce.
Odpočinuté těstíčko (nabyde a smrdí po čpavku) znovu prohněteme v robotu nebo hnětacími háky mixérem. Přidáme zbytek cukru a celý objem mouky. Pokud je těsto řídké (mělo by mít konzistenci normálního sušenkového těsta - vláčný bochánek, který když ho dáte do dlaně "neztéká" mezi prsty), přidáváme po lžíci mouku a prohněteme.
Troubu vyhřejeme na 170 °C. Na posypaném vále vyválíme z těsta placku o výšce cca 0,3 - 0,5 cm. Vykrajujeme dostatečně omoučeným ostrým vykrajovátkem jednotlivé tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 minut bez jakéhokoliv otevření trouby, až cukroví "vyskočí" do výšky. Pak troubu vypneme a necháme dosušit.
Vychladlé dozdobíme vyšlehanou živočišnou či rostlinnou smetanou nebo necháme rozpouštět na jazyku k dobrému šálku černého čaje s medem a citrónem. V plechové krabici vydrží korpusky několik týdnů.
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862