Postup přípravy
Polentové kostky:
Len opražíme na suché pánvi. Hotový je v momentě kdy vám bude vyskakovat z pánve.
Na jemno pokrájíme petrželku.
K varu přivedeme 2 litry vody, osolíme a za stálého míchání vsypeme polentu. Hned na to ostatní ingredience a 1 minutu za stálého míchání vaříme na mírném plameni.
Horkou polentu vlijeme na plech s pečícím papírem, uhlaďte a nechte vychladit.
Vychlazenou polentu nakrájíme na kostky.
Tento polentový základ můžete dále používat místo knedlíků. Dá se grillovat, smažit jako hranolky, případně nahradit s ním chléb, skvělá příloha k salátům. V lednici vydrží 3 dny.
Pokračování přípravy:
Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky a zpěníme na olivovém oleji.
Po chvíli přidáme plátky česneků, kostky cukety a plátky červené papriky. Vše do zlatova a křupava opékáme.
Přidáme kostky uzeného tofu.
Před koncem dosolíme, přidáme polenové kostky.
Jakmile je polenta prohřátá stáhneme pánev z plotny, vmícháme tamari omáčku a oregáno.
Na talíři můžeme dozdobit slunečnicovými semínky.