Postup přípravy
Za pomocí pekárny, příp. "ručně", vytvořte z výše uvedených surovin vláčné těsto, které dejte kynout na teplé místo minimálně na 1 hodinu.
Z vykynutého těsta vyválejte placku, kterou pomocí rádýlka rozdělte na 4, 6, 8 výsečí, dle zamýšlené velikosti rohlíků. Na každou výseč položte plátek anglické slaniny, příp. jakékoliv jiné uzeniny, plátek sýru, zabalte a vložte na vymazaný plech.
Kromě plněných rohlíků lze z těsta upéct i housky, bulky...
Pomažte vajíčkem (v případě bezvaječné diety lze i vodou), posypte hrubou solí, kmínem, mákem, příp. jakýmikoliv jinými "semínky".
Na plechu ponechte ještě chvíli kynout, poté pečte zrhuba při 170 - 200 °C dozlatova, asi 15 minut.
Dobrou chuť ;-)