Postup přípravy
Vaječnou náhradu rozmícháme ve vodě a necháme cca 10 minut stát. Tekutiny (zakysaný nápoj, povidla, datlový sirup, olej a čaj) prošleháme v robotu nebo ručně mixérem a přišleháme k tekutině. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Mouku smícháme s kořením, solí, kypřidly a kůrou. Tuto moučnou směs stěrkou lehce vmícháme do tekutiny s vaječnou náhradou. Těsto přemístíme do papírových formiček na muffiny nebo malé buchtičky (Dm drogerie). Pečeme při 180 °C cca 15 minut, pak snížíme na 170 °C a dopékáme cca 10 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu perníku suchá.
Pečivo necháme vychladnout na mřížce a můžeme podle chuti pocukrovat či přetřít čokoládovou ganache z hořké bezmléčné čokolády a rýžové smetany (poměr 1:1).
Recept: Radka Vrzalová