Postup přípravy
Troubu zahřejeme na 180 °C. Pečící nádobu o rozměrech cca 20 x 30 cm si vyložíme pečícím papírem.
V míse promícháme mouky se strouhanou cuketkou (rukou je to nejlepší). Dále promícháme s kypřidlem a citrónovou kůrou.
Ve větším hrnečku nebo misce si prošleháme tekutiny – nápoj, olej, vajíčka a citrónovou šťávu.
Sypkou směs a tekutou vymícháme v hladké těsto, které vlijeme do pečící nádoby s pečícím papírem.
Poklademe ovocem a posypeme drobenkou (můžeme přidat i plátky mandlí).
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta suchá.
Po upečení necháme vystydnout koláč na mřížce. A krájíme.
V plechové nádobě v lednici vydrží i více než tři dny skvěle vláčný.
Autorka: Radka Vrzalová