Náročnost
jednoduchý
Čas přípravy
1 hodina
Ingredience
Těsto:
200 g rozpuštěného rostlinného tuku na pečení (Stella)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku rostlinného mléka
2 vanilkové cukry
1 kypřicí prášek
2 lžíce vanilkové hrašky + 1 lžíce oleje (nebo 2 lžičky pudingového prášku)
Náplň:
3 - 4 kostky přírodního tofu
5 lžic medu
4 lžíce slunečnicového oleje
2 vanilkové cukry
1/2 lžičky soli (spíš míň)
šťáva a kůra z 1 citronu (možno víc, podle vlastní chuti)
Drobenka:
1/2 hrnku hrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice (+ 1 vanilkový cukr)
100 g rostlinného tuku na pečení (rozpustit)
cca 1/2 kg meruněk (nebo jiné ovoce)
Postup přípravy
Ingredience na náplň dáme do mixéru a chvíli mixujeme do hladka.
Z tuku, cukru a hrubé mouky si připravíme drobenku.
Všechny suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
Na těsto opatrně rozetřeme směs z tofu a poklademe omytým, osušeným a vypeckovaným ovocem.
Posypeme drobenkou.
Pečeme na 180 st. asi 35 - 40 minut.
Tento koláč je moc dobrý, vláčný a hlavně rychle hotový.