Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 °C. Plechy vyložíme pečícím papírem.
V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme na středním plameni cukr na světlý karamel, přidáme tuk, rostlinné mléko, smetanu a promícháme.
Za stálého míchání přisypeme mouku či škrob a mícháme až do varu a zhoustnutí (raději metličkou než vařečkou, aby se rozpustily žmolky). Hustou směs ještě promícháváme cca 1 minutu (pozor, jde to poměrně rychle).
Odstavíme pánev se směsí ze sporáku a necháme cca 10 minut zchladnout.
Do zchladlé směsi přisypeme mandle a ovoce a promícháme. Necháme úplně vychladnout.
Z hmoty tvarujeme mokrou rukou na pečící papír na plechu placičky o průměru dětské dlaně, cca 4 cm.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut (zespod by měly být marokánky světle zlaté).
Necháme je na mřížce úplně vychladnout, pak sundáme z plechu a hladkou stranu namáčíme do čokoládové polevy. Nožem můžeme přizdobit klikaté ornamenty.
Autorka: Radka Vrzalová