Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pečící nádobu či formu vymažeme tukem a vysypeme. Žloutky vyšleháme mixérem s cukry, alkoholem, citrónovou šťávou a kůrou do žluté pěny. Zvlášť vyšleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh. Ve vedlejší misce si promícháme mouku z vlašských ořechů, škrob, guarovou moučku a prášek do pečiva.
Do žloutkovo-cukrové pěny zašleháme postupně olej a promícháme ořechy v medu. Přisypeme moučnou směs a prošleháme. Nakonec opatrně silikonovou stěrkou či vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 - 35 minut nebo až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá.
Po upečení necháme formu či bábovku úplně zchladnout na mřížce. Po vychladnutí překlopíme a pocukrujeme.
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862