Postup přípravy
Rozinky si spaříme.
Droždí smícháme s trochou cukru a trochou mouky ve vlažném mléce. Kvásek necháme vzejít.
Do mísy dáme mouku, sůl, zbytek cukru, rozpuštěný margarín a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké tuhé těsto. Přisypeme rozinky a kandované ovoce a znovu prohněteme. Vytvarujeme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme na teple vykynout.
Po vykynutí znovu propracujeme, vytvarujeme bochánek, který necháme znovu cca 20 min. vykynout. Před pečením a během něj můžeme mazanec potírat rozpuštěným margarínem na pečení. Lze před pečením posypat plátky mandlí ( podle chuti a dietního opatření).
Pečeme na 180st. cca 40 - 60 minut. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem.