Postup přípravy
Všechny ingredience vložíme dle zavedeného postupu do pekárny (nejprve tekuté složky, poté sypké, na závěr droždí). Zapneme program na kynutá těsta.
Po vykynutí z těsta vyválíme placku, kterou rádýlkem rozdělíme na požadovaný počet výsečí, dle plánované velikosti rohlíků (4,6,8). Z nich poté umotáme rohlíky, naskládáme je na vymaštěný plech a necháme ještě kynout na teplém místě pod utěrkou zhruba 30 minut.
Před pečením pomašlujeme vejcem nebo jen vodou (dle typu diety), posypeme mákem, příp. kmínem, hrubou solí, semínky dle chuti a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C asi 15 minut.
Hotové rohlíky je nejlepší přendat z plechu na mřížku, aby lépe vychladnuly.
Dobrou chuť;-).