Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170 °C. Mandlovou moučku smícháme s kokosovou, přidáme agávový sirup a kokosový olej a vytvoříme rukou, nebo vyhněteme v robotu, lepivé těsto.
Rukou namočenou ve vodě nebo v oleji plníme těsto do formiček. Vytáhneme ho do boků, aby vznikl koláček na pozdější naplnění. Dáme péct do vyhřáté trouby cca na 15 minut dozlatova. Po upečení je necháme na zvolna ve formičkách vychladnout na mřížce.
Mezitím si připravíme náplň: kokosové mléko či smetanu zahřejeme k bodu varu, čokoládu rozlámeme do skleněné misky a přelijeme horkým kokosovým mlékem, metličkou mícháme do zchladnutí hladký krém, necháme chvilku odpočinout.
Vychladlé košíčky plníme polévkovou lžící krémem, posypeme celými loupanými mandlemi a kokosovými plátky. Necháme v lednici vychladit.
Tip: Pod čokoládový krém je možné rozetřít trochu dobré pikantní marmelády např. malinové.
Autorka: Radka Vrzalová