Postup přípravy
Sušené meruňky opereme v horké vodě. Po vychladnutí je spolu s marcipánem nasekáme na malé kousky. Všechny sypké ingredience – mouku, cukry a kokosovou mouku smícháme v míse. Přidáme vejce, marcipán a nakonec meruňky.
Z těsta ukrajujeme malé kousky a na pomoučené ploše tvarujeme malé rohlíčky a obalujeme je ve strouhaném hrubším kokosu. Rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut.
Rohlíčky necháme vychladnout. Na ozdobení rozpustíme čokoládu. Oba konce rohlíčků namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout. Můžeme namočené konce rohlíčků ještě obalit v kokosu.
Na fotce jsou rohlíčky druhé zprava.
Tipy: Pokud potřebujete cukroví i bez kukuřičného a bramborového škrobu, nahraďte obě složky Bio kokosovou moukou od Adveni a jednou kávovou lžičkou guarové moučky. Meruňky a meruňkovici můžete nahradit sekanou kandovanou pomerančovou kůrou a pomerančovým likérem, příp. strouhanou Bio pomerančovou kůrou.
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862