Postup přípravy
1. Rýži propláchneme studenou vodou na sítku a dáme vařit do osolené vody cca 300 - 400 ml. Uvaříme doměkka, slijeme přebytečnou vodu a necháme na sítku vychladnout.
2. Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob, nasekanou petrželku a přidáme vychladlou rýži. Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme cca 4 šišky knedlíků o váze cca 220 - 250 g.
3. Knedlíky opatrně vkládáme do vroucí vody. Po vložení okamžitě NEMÍCHÁME! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut. Na zkoušku můžeme jeden knedlík vyndat, rozkrojit nití a podívat se, zda je střed ještě syrový, nebo už uvařený. Rozpůlený knedlík dáme samozřejmě v případě, že je syrový střed, dovařit. Knedlíky krájíme nití na plátky.
Tip: Pokud budeme knedlíky zamražovat, nejlepší je znova ohřát na pařáčku nebo krátce v mikrovlnné troubě, postříkané vodou.