Postup přípravy
Toffu rozmixujeme s rumem, kůrou a šťávou z Bio citronu. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Vymažeme tukem formu na malý biskupský chlebíček a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 175 °C.
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme rozmixované toffu a zchladlý tuk a opět prošleháme. Ke směsi přisypeme kaši a prášek do pečiva a opatrně promícháme (případně i kandované ovoce a nasekanou čokoládu). Nakonec pomalu přidáváme sníh z bílků a opatrně těsto už jen převalujeme, až se s bílky spojí. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu. Uhladíme stěrkou namočenou ve vodě a pečeme do zlatova. Trvá to cca 30 minut, resp. do té doby, až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení pouze s pár drobečky, nebo zcela suchá...
Hotový chlebíček necháme ve formě vychladnout nejlépe na kovové mřížce a opatrně vyklepneme na tác. Posypeme moučkovým cukrem nebo potáhneme čokoládovou polevou...
Tip: Místo kandovaného ovoce můžeme do těsta přidat sušené brusinky a nasekanou hořkou bezmléčnou čokoládu apod.
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862