Postup přípravy
Maso očistíme, zbavíme všech blan, nakrájíme na nudličky. Nadrobno krájenou cibuli zpěníme na oleji a necháme ji zesklovatět, přidáme jehněčí a osmahneme, aby se maso zatáhlo. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, bobkový list, tymián a trochu pepře.
Zalijeme vínem, přiklopíme a dusíme doměkka (min. hodinku). Podle potřeby můžeme občas podlít trochou vody.
Pokud je potřeba, zahustíme. Bezl. mouku (asi jednu lžíci) rozmícháme v půl hrnku vody a metličkou vmícháme do omáčky (pořádně míchat, aby nevznikly hrudky) a necháme cca 10 min. provařit. Nebo dvě lžičky škrobu rozmícháme také v půl hrnku studené vody, vlijeme do omáčky a krátce povaříme.
Podáváme s rýží.