Postup přípravy
Jablíčka oloupeme, nasekáme nebo lépe nahrubo nastrouháme. Přelijeme citronovou šťávou a promísíme s cukry.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme např. Stellou a vysypeme čirokovou polohrubou moukou.
Ve vedlejší misce promícháme mouky, kakao, skořici a kypřidlo. Ke strouhaným a odpočinutým jablíčkům (pustí šťávu) přilijeme olej a polovinu jablečného džusu. Promícháme. Přisypeme moučnou směs a opatrně promícháme s jablečným základem. Pokud je těsto příliš suché, přilijeme po troškách další džus (záleží to na šťavnatosti jablíček). Vlhké těsto přelijeme do formy, uhladíme a pečeme cca 25 - 35 minut. Nebo až je špejle zapíchnutá do středu po vytažení z těsta suchá.
Po upečení necháme chlebíček ve formě vychladnout na mřížce. Po vychladnutí vyklopíme na delší talíř, případně pocukrujeme.
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862