Postup přípravy
Těsto: https://www.proalergiky.cz/recepty/babovicky-z-kastanove-mouky-bez-lepku-a-mleka
Indiánková pěna: Bílky vložíme se špetkou soli a pár kapkami citrónové šťávy do skleněné mísy nad vodní lázeň (hrnec s vodou). Lázeň zahřejeme do bodu varu a ztlumíme tak, aby se voda jen převalovala (cca 80 °C) a přitom šleháme bílky pouze se solí a šťávou do sněhu.
Do sněhu zašleháme polovinu krupicového cukru (100 g) až se úplně rozpustí a marmeládu. Šleháme cca 5 minut. Misku dáme mimo lázeň, přidáme druhou polovinu krupicového cukru a ještě chvilku šleháme, až sníh trochu zchladne a bude tvořit pevné špičky. Nakonec vmícháme moučkový cukr.
Trubičkou s hladkým nástavce stříkáme na hotové vychladlé cupcakes bochánky sněhu. Necháme v chladu zaschnout (cca 3 hodiny nebo déle).
Čokoládová poleva: Čokoládu si s tukem rozpustíme ve vysokém malém kastrůlku či hrnečku. Pak obrácené cupcakes opatrně namáčíme v čokoládové polevě pěnovou špičkou dolů. Necháme v chladu chvilku zase zaschnout a dozdobíme ozdobným sypáním či čokoládovými filigrány.
Autorka: Radka Vrzalová