Postup přípravy
Troubu zapneme na 180 °C, vymažeme si pečící nádobu a vysypeme bezlepkovou strouhankou.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej a prošleháme. Přidáme tekutinu - prošleháme, přidáme med a povidla - prošleháme.
Dále postupně přidáme mouky, skořici a stále prošleháváme. Jako poslední přidáme kypřící prášek do perníku a už jen krátce prošleháme, abychom nezničili kypřící vlastnosti.
Těsto bude poměrně řídké, ale tak to má být! Opatrně ho přelijeme do pečící nádoby a uhladíme.
Pečeme nejprve 10 minut při 180 °C a pak ubereme na 170 °C a pečeme ještě cca 15 minut, až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá a těsto se na ní nelepí.
Po vyndání necháme v pečící nádobě vychladnout na mřížce. Pak už možné promazat atd...