Postup přípravy
Dělala jsem a zveřejňuji 1/2 dávku do koláčové formy o průměru 26 cm.
Do mísy nasypeme mouku, třtinový cukr, přidáme žloutky, citrónovou kůru a nastrouháme Heru. Zpracujeme v těsto.
2/3 těsta vtlačíme do koláčové formy a zbylou 1/3 na chvilku vložíme do mrazáku. Nastrouháme jablka (klidně i se šlupkou), zasypeme třtinovým cukrem (množství není uvedeno v receptu, dala jsem od oka, záleží na jablkách) a skořicí.
Ušleháme si do polotuha sníh z bílků a ke konci přidáváme postupně 3 polévkové lžíce cukru moučka. Sníh díky tomu bude pevnější. Sníh naneseme na jablka, která dosladíme dle vlastní chuti. Na sníh nastrouháme zbylou 1/3 těsta a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 cca 35 minut (do zrůžovění). Po rokrájení je koláč velmi křehký, ale korpus krásně vlhký od jablek.
Dobrou chuť