Postup přípravy
Pečivo si namočíme do domácího sójového mléka. Raději méně, než více, abychom nemuseli dohušťovat ;-). Přidáme koření, prolisovanný česnek a prášek do pečiva.
Na sádle si osmažíme červenou cibulku nakrájenou na malé kostičky a na ní osmahneme nakrájené žampiony a hlívu. Použít samozřejmě můžeme i lesní houby a nádivka bude mít hnedka vyšší level ;-).
Smícháme obě části a příp. dochutíme.
Ušleháme si sníh z cizrny a opatrně vmícháme do připravené syrové nádivky. Opět můžeme dochutit a hlavně dohustit - je-li třeba, používám bezlepkovou strouhanku.
Vlijeme do vymazané zapékací nádoby a pečemě do zezlátnutí.
Podáváme s pečeným kuřetem. Ale klidně lze i samotnou, pouze s kyselou okurkou ;-).