Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C. Plech na muffiny vyložte košíčky (pokud nemáte plech na muffiny, použijte běžný plech a dejte 3 - 4 papírové košíčky do sebe). Dýňovou dužninu a jablko nastrouhejte na jemné slzy.
V robotu vyšlehejte zvlášť bílky se špetkou soli do pevného sněhu. V druhé míse prošlehejte žloutky, sirup, citronovou kůru a skořici. Přidejte olej a opět prošlehejte, aby se všechny složky spojily. Přisypejte nastrouhanou dýni s jablkem. Vedle v misce rozmíchejte mouku s kypřícím práškem a pomalu vsypávejte a zašlehávejte do žloutkové směsi. Přidejte nasekanou čokoládu a opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Lžící plňte papírové košíčky zhruba do dvou třetin. Pečte ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Propečenost zkuste u jednoho dortíku píchnutím špejle do středu. Musí být po vytažení suchá! Dortíky nechte vychladnout na mřížce.
Tip: Zdobit můžete ušlehanou rostlinou smetanou se ztužovačem Dr. Oetker a cukrem nebo krémem složeným ze 100 ml ušlehané 33% smetany a 250 g polotučného tvarohu či ricotty , dvou polévkových lžic moučkového cukru a ztužovače Dr. Oetker.