Postup přípravy
Postup pro domácí pekárny:
Do pekárny dáme všechny ingredience na kvásek a rozmícháme. Přidáme připravenou směs na těsto. V pekárně pečeme na rychlý program, (my jsme použili program na cca 120min.)
Po upečení vyklopíme chléb na kovovou mřížku, kde necháme bochniček před rokrojením vychladnout.
Postup v klasické troubě:
Při pečení chleba v klasické troubě platí stejný poměr ingrediencí pro těsto s tím rozdílem, že snížíme dávku Psylia na 5 g.
Do hrnku odeberem z naměřených 530 ml trochu vody. Přidáme lžičku cukru, 7 g droždí a lžičku mouky. Umícháme kvásek. V míse smícháme veškeré suroviny, přidáme kvásek a těsto dáme do vymazané a vysypané pečící nádoby. Chléb necháme ve vymazané a vysypané formě zhruba 45 minut v teple vykynout. Pro udržení vlhkosti vložíme do trouby hrnek s vodou.
Chléb dáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 15 minut na 200 stupnů, poté stáhneme na 190 stupnů a pečeme dalších zhruba 45 minut.
Po upečení vyklopíme na kovovou mřížku, kde necháme bochníček před rozkrojením vychladnout.
Vyzkoušejte náš nový recept na lahodný vláčný chléb z přirozeně bezlepkové směsi Doves Farm.
K dostání v prodejnách Globus, Tesco, vybraných zdravých výživách a na Doves Farm.cz.
POZOR, Doves Farm mouky bez lepku mají nové obaly!