Postup přípravy
Postup při pečení v domácí pekárně:
1. Dejte mléko/vodu do misky, přidejte ocet, olej a vejce. Směs nalijte do pekárny.
2. Přidejte mouku, sůl, cukr a psylium. Navrch nasypte droždí.
3.Spusťte pekárnu na rychlý (cca 80 minut) chlebový program.
4. Po pár minutách míchání otevřete pekárnu a umělou škrabkou setřete stěny pekárny. Po skončení míchání vyndejte míchací hák.
5. Pokračujte v pečení na normální chlebový program. (My jsme použili rychlý program cca 80 minut).
Postup při pečení v klasické troubě:
Místo 310 ml mléka použijte 340 ml mléka nebo vody (případně nakombinujte)
Místo 5 g droždí použijte 4 g sušeného droždí
Místo 1 lžičky soli dejte 0,5 lžičky soli
Suché suroviny smícháme dohromady, přidáme vejce. Přimícháme olej, ocet a pak postupně přidáváme mléko (nebo vodu, lze dát i část vody a část mléka). Vypracujeme do tekuté konzistence. Nebudte překvapeni, těsto bude velmi tekuté, tato mouka je velmi savá. Těsto nalijeme do vymazané nebo pečícím papírem vyložné formy. Těsto necháme 20 minut stát v pokojové teplotě.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Pro zvlhčení dáme do trouby hrnek s vodou. Vložíme chléb do předehřáté trouby. Na prvních 20 minut pečení je dobré chléb přikrýt pečícím papírem. Po 15 až 20 minutách stáhneme na 190 stupňů. Celková doba pečení zhruba 50 až 55 minut.
Vyzkoušejte náš nový recept na lahodný vláčný chléb z přirozeně bezlepkové směsi Doves Farm.
K dostání v prodejnách Globus, Tesco, vybraných zdravých výživách a na Doves Farm.cz.
POZOR, Doves Farm mouky bez lepku mají nové obaly!