Postup přípravy
Troubu vyhřejeme na 160 °C. Do dortové formy vložíme pečící papír, formu uzavřeme a okraje po obvodu odstřihneme tak, abychom uvnitř měli pokryté dno a přesah papíru venku byl jen 0,5 - 1 cm. Smícháme sypké suroviny na sušenkový korpus, přidáme nastrouhaný tuk a vytvoříme těsto, které rukou upěchujeme a rozprostřeme do formy a do boků (můžeme si pomoci lžící). Propícháme vidličkou. Korpus dáme zapéct na cca 20 - 25 minut. Po upečení formu vyndáme a necháme i s korpusem úplně vychladnout.
Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat cca 5 - 10 minut. 100 ml mléka ohřejeme v hrnečku a odstavíme z plamene. Přidáme vyždímanou želatinu a metličkou ji v mléce rozmícháme.
Do hrnce vlijeme rostlinné mléko (500 ml). Přivedeme k varu a stáhneme plamen. Přidáme kokosovou mouku a cukr. Vytvoříme vlastně jakousi kokosovou kaši. Sporák vypneme, horkou kaši zjemníme tukem, přidáme kůru a šťávu z citronu a promícháme. Necháme chvilku vychladnout (neměla by být úplně vařící). K teplé kokosové kaši přidáme rozpuštěnou želatinu a vymixujeme v hladkou hmotu.
Kokosovou hmotu navrstvíme na sušenkový kakaový korpus, uhladíme a necháme v lednici vychladit nejlépe do druhého dne. Okraje dortu opatrně ořízneme dolů kulatým nožem, odstraníme boční formu. Dort zdobíme ovocem In natura nebo ovocným přelivem.
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862