Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 160 °C. Změklý tuk a cukr šleháme do pěny 8 - 10 minut. Přidáme vanilkový extrakt a vejce a opět šleháme 3 - 4 minuty. Přisypeme mouku, pomerančovou kůru, kakao, sodu a vlijeme čokoládu a likér. Nakonec lehce vmícháme nasekanou čokoládu a nasekanou slazenou pomerančovou kůru. Plech vyložíme pečícím papírem.
Polévkovou lžící nabíráme těsto a rukou tvarujeme bochánky (tak 3 cm), které zploštíme lžící namočenou do teplé vody na placičky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut. Po upečení plech vyndáme a sušenky necháme úplně vychladnout. Teplé jsou křehké a lámaly by se.
V plechové krabici vydrží i dva týdny. Trochu zšednou, ale to je jen kosmetická vada na kráse (kakaové máslo vystoupí z čokoládové hmoty).