Postup přípravy
- Cizrnu, kterou jste měli od minulého dne namočenou, propláchněte, dejte do většího hrnce a odděleně vařte do měkka 30-40 minut.
- Cibuli nakrájenou na hrubo vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
- Přidejte na hrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
- Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte na hrubo nasekaný koriandr.
Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.