Postup přípravy
Autorka: Radka Vrzalová
Celer oloupeme a nastrouháme na struhadle na velké slzy, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme vařit vodu do varné konvice.
Ve větším hrnci zpěníme na oleji cibuli, zmírníme plamen na polovinu a přidáme kari koření. Za stálého míchání necháme asi minutu opékat. Přidáme celer a opékáme do zlatova. Na celer rozdrobíme kostičku bujónu a opět zamícháme. Necháme bujón rozpustit v zelenině a zalejeme základ horkou vodou. Necháme na mírném plameni pod poklicí vařit cca 15 minut.
Vypneme plamen a necháme polévku trochu zchladnout a odpočinout, přidáme krém či smetanu, prošleháme ponorným šlehačem nebo mixujeme do krémové konzistence. Na suché pánvi opatrně opražíme plátky mandlí a polévku jimi dozdobíme.
Omluva autorce: Mandle jsem neměla doma, na ozdobu použila pórek.
Dobrou chuť;-).