Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na drobno a v hrnci zalijeme vodou tak, aby hladina dosahovala jen těsně nad brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme, dokud se nerozvaří. Pak opatrně slijeme část vody a brambory dorozmačkáme (pokud je potřeba) a na mírném ohni, za stálého míchání, přisypáváme mouku, dokud není těsto tuhé a ne moc lepivé. Pak stáhneme z plamene a necháme těsto trochu vychladnout. Tvoříme válečky, které na sádle osmahneme (chvíli před koncem přisypeme na drobno nakrájenou cibuli (není nutné) a opékáme obojí do zlatova.
Podáváme jako samostatné jídlo, nebo jako hutnější přílohu. Můžeme sypat naťovou cibulkou a podávat s různými typy dresinků (záleží na chutích a dietních omezeních).
Dobrou chuť ;)