Postup přípravy
1. Housky nakrájíme na kostičky, smočíme v tekutině a přidáme ostatní přísady. Spojíme v řidší těsto, které plníme do 2/3 tukem vymazaných hrnečků.
2. Vložíme do mikrovlnné trouby a vaříme cca 7 - 8 minut při výkonu 600 W. Během vaření vyběhnou z hrnečků, ale zase se vrátí zpět!
3. Horké hrnečky s knedlíky opatrně vyndáme, kulatým nožem uvolníme ze stěn a vyklopíme na prkénko. Po vychladnutí krájíme nití.
Tip: Tyto knedlíky dělám z pečiva, které pokazím. Naposledy to byla bílá bageta, která se roztekla do všech světových stran a měla na výšku cca 1 cm. Nakrájela jsem si ji do mrazáku na kostičky a příležitostně je rozmrazuji, když potřebuji udělat rychlé knedlíky. Do mrazáku si dělám i zásobu těchto plátků knedlíků. Ohřívám je v mikrovlnce na talířku pokapané vodou, aby se vytvořila pára, nebo pomalu na pařáčku v hrnci.
Pokud uděláte tyto knedlíky z Doves Farm - samokypřící (modrá), budou krásně vláčné i po ohřátí či rozmrazení.