Postup přípravy
Formu na beránka si vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
Změklý tuk utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru. Přimícháme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva a Hrašku s olejem. Nakonec přidáme rostlinné mléko a vymícháme hladké těsto.
Vsypeme rozinky a kandované ovoce a znovu promícháme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 st. cca 60 minut.
Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy. Můžeme jen pocukrovat nebo zdobit karobovou, nebo jakoukoliv jinou polevou.
Karobová poleva: Rozpustíme pomalu tuk, v něm rozmícháme cukry, karobový prášek a mouku. Vymícháme do hladké hmoty, kterou hned poléváme beránka.
Zbytek karobové polevy můžeme nalít do formiček vypláchnutých studenou vodou a udělat si tak karobovou čokoládu.