Postup přípravy
Na promísení surovin jsem použila pekárnu. Nejprve vložila kvásek, vodu, mouku a sůl a nechala řádně promíchat. Množství surovin je přesně odměřené, ale může se stát, že budete potřebovat o trochu více vody, příp. mouky, dle hustoty kvásku apod., tak abyste nebyli příp. překvapení;-). Na závěr jsem přidala olivový olej, kmín a sezam a opět nechala promíchat.
Vzhledem k tomu, že by kváskové těsto mělo kynout podstatně delší dobu, než klasické "kvasnicové", udělala jsem to tak, že jsem zapla pekárnu na kynutí, nastavila jsem program "kynutá těsta" (zhruba 1,5 hodiny) a poté vyndala a nechala kynout zhruba další 4 hodiny.
Poté jsem vložila do pekárny, nastavila program "pečení" a za další 1,5 hodiny bylo hotovo.
Zdůrazňuji, že se jedná o můj první kváskový bezlepkový chléb;-). Příště bych určitě zkusila k Jizerce přimíchat i jinou mouku, více ochutit.
Ale i tak je chléb moc dobrý;-)