Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170 °C. V míse smícháme mouku, škrob, cukr, guar a prášek do pečiva. Přidáme nastrouhaný tuk a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 20 minut v lednici odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Toffu rozmačkáme, např. vidličkou, přilijeme mléko, přidáme cukr, citrónovou šťávu, kůru, Tuzemák, vejce a pudinkový prášek. Vyšleháme mixérem v hladkou hmotu, kterou necháme chvilku odpočinout.
Vyválené těsto rozprostřeme do pečící nádoby vyložené pečícím papírem, vytvoříme vyšší okraje, pomažeme marmeládou a opatrně vlijeme toffu náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut.
Po upečení dáme koláč vychladnout na mřížku a do druhého dne ho necháme na chladnějším místě, neboť nejlepší je právě druhý den, nakrájený na malé kostičky.
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862