Postup přípravy
Kardamon a hřebíček rozetřeme ve hmoždíři a přistrouháme trošku muškátového ořechu. Mandlovou mouku (nebo nastrouhané mandle) zalijeme v mixéru cca 100 ml horké vody a mixujeme na nejvyšší stupeň asi 3 minuty, než vznikne krém. Přidáme další horkou vodu a promixujeme - vznikne mléko. Směs přelijeme do nádoby na vaření - nejlépe s nepřilnavým povrchem (mixer hned umyjeme nebo alespoň namočíme). Přidáme šafrán a zamícháme, dokud se mléko neobarví. Nastrouháme do mléka citronovou kůru, přidáme koření z hmoždíře, zamícháme. Vsypeme rýžové vločky, špetku soli a vaříme mírným varem za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Odstavíme z tepelného zdroje. Podáváme teplé nebo vychlazené, posypané nasekanými mandlemi a pistáciemi, podle chuti zalité medem.