Postup přípravy
Skelety (stehna) opečte na oleji v hrnci se silným dnem dozlatova ze všech stran, pak vyjměte a odložte stranou.
Do uvolněného hrnce přijdete cibuli a opékejte ji asi 10 min, než začne karamelizovat. Pak přisypte mrkev, bylinky a koření a opékejte 1 - 2 minuty, až se koření rozvoní. Zaprašte bezlepkovou moukou, zamíchejte, chvilku ji nechte opéct a vše zalijte 1,5 litrem vody. Promíchejte, vraťte opečené skelety nebo stehna do hrnce, zakryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte ještě dalších 30 minut.
Skelety (stehna) vyjměte z polévky, oberte z nich maso, natrhejte ho vidličkou a vraťte zpět do hrnce.
Přidejte fazole, promíchejte a nechte pár minut prohřát. Tyčovým mixérem trochu rozmixuju část polévky, tak aby zůstaly kousky masa, mrkve a celé fazole. Podle potřeby osolte a opepřete.