Postup přípravy
Kokosové mléko dáme alespoň na 12 hodin do lednice, aby se od sebe oddělila tuhá a tekutá složka. Tuhou složku přendáme do mísy a vyšleháme. Hořkou čokoládu (150 g) rozpustíme v horké lázni a necháme chvíli vychladnout. Za stálého šlehání nalijeme do mísy. Dáme do lednice.
Změklý tuk ušleháme s cukrem a postupně vmícháme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a 6 lžícemi kokosu. Střídavě s mlékem vmícháme do žloutkové hmoty. Nakonec vmícháme sníh a 100 g nadrobno nasekané čokolády.
Těsto rozetřema na pečicí papír. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 30 minut nebo dokud těsto neuplívá na špejli.
Po vychladnutí si vytáhneme z lednice vychlazenou "čokoládovou šlehačku". Je třeba opětovně krátce vyšlehat, aby byla správně tuhá. Můžeme natřít na řezy. Pomocí stěrky tvoříme vlnky. Nakonec posypeme kokosem. Řezy necháme ztuhnout a můžeme podávat.