Postup přípravy
Bulgur zalijeme horkým vývarem, přidáme petrželku a necháme asi 20 min stát, dokud se všechna tekutina nevsákne.
Mezitím si připravíme masovou směs. Namleté maso smícháme se 2 vejci, okořeníme solí, pepřem, majoránkou, česnekem, přidáme na co nejmenší kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Do bulguru přidáme zbylá dvě vejce, ochutíme stejným kořením jako maso a cibulkou osmaženou na olivovém oleji.
Připravíme si nádobu, ve které chceme sekanou péci – pekáček, formu na srnční hřbet, bábovkovou formu, zapékací mísu apod. Dospodu dáme první vrstvu masové směsi, na ni bulgurovou atd.
Uhladíme povrch a dáme do trouby, kde pečeme zhruba při 180 – 200 °C asi 1 hodinu, resp. do té doby, než je sekaná dobře propečená (zjistíme klasickou zkouškou za pomocí špejle – sekaná by neměla lepit) a má zlatovo - hnědou barvu na povrchu.