Postup přípravy
Naporcované kuřecí maso vložíme do zapékací mísy, z obou stran osolíme, okmínujeme, přidáme trochu rostlinného másla, lehce podlijeme vodou a dáme péci do trouby.
Nádivku si připravíme následovně. Do větší mísy si nakrájíme, příp. rukou "natrháme", rohlíky či veku. Přidáme vejce, mléko, osolíme, malinko opepříme, dáme kmín, majoránku, zelené bylinky a můžeme-li, tak větší množství prolisovaného česneku. Vše řádně promícháme, ochutnáme, dochutíme a dle hustoty můžeme ještě zahustit strouhankou, příp. doředit mlékem.
Takto připravenou nádivku nandáme do zapékací mísy na částečně změklé maso a opět vložíme do trouby, kde pečeme do zezlátnutí.
Nádivku lze samozřejmě připravit i samotnou, bez masa, ale my preferujeme tuto variantu.
Podáváme s kyselou okurkou, kompotem.
Dobrou chuť;-).