Postup přípravy
Nejdříve si připravíme bezlepkové pečivo jako základ nádivky. Můžeme použít cca 600 g kupovaného světlého chleba nebo bagetek, případně si upéct vlastní. Ze všech surovin umícháme řidší těsto, které vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C upéct (cca 25 minut). Necháme zcela vychladnout.
Uzená kuřecí stehna zalijeme vodou, osolíme a 30 minut povaříme. Vývar si schováme, maso obereme a nakrájíme na drobné kousky. Do vývaru přidáme kurkumu (pro barvu).
Kopřivy spaříme vroucí vodou a spolu se špenátovými listy pokrájíme.
Psyllium zalijeme 200 ml vlažné vody a necháme nabobtnat – nahradí nám vejce.
Bezlepkové pečivo nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme vývarem ze stehýnek a necháme chvilku nasáknout vlhkost. Přidáme všechny ostatní suroviny – kuřecí maso, špenát a kopřivy, nabobtnalé psyllium. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a důkladně promícháme. Směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do zezlátnutí – asi 30 minut. Nádivku podáváme teplou s jakkoli upravenými brambory, je ale výborná i studená.