Náročnost
jednoduchý
Čas přípravy
10 minut
Ingredience
150 ml sirupu (melasa, agáve, med atd.)
150 ml cukru (používám hnědý)
1 lžička zázvoru
3 lžičky skořice
1/2 lžičky muškátového květu
2 lžičky sody
150 g tuku (máslo, Stella)
1 lžička vanilky (já dala celý pytlík:)
1 vajíčko (já Vegavajo)
500 g bezlepkové mouky (já Bake a cake od Adveni,rýžová, trochu chiamouky, psylliua a kokosové mouky)
Postup přípravy
Sirup, cukr a koření se vaří na krátko, do toho se přidá soda, až to pění, pak tuk. Na vychladlé těsto se přidá vajíčko (náhražka) a mouka. Hotové těsto necháme odpočinout ve chladu do druhého dne.
Perníky budou krásně měkké a voňavé, nejlepší, už peču 40 let:).
S druhy mouk můžete experimentovat. Osobně nemám ráda úplně "bílé" pečivo.