Postup přípravy
Nejprve utřeme změklý tuk s cukrem dohladka. Přidáme ořechy a pořádně promícháme. Teprve pak pomalu přidáváme mouku. Vypracujeme v krásně hladké těsto.
Pokud by se drobilo (a nebylo to špatně namletými oříšky), můžete přidat trochu tuku. Vždy záleží na použite mouce a tuku.
Vypracované těsto dáme min. na hodinu, ale i den či dva, do lednice odpočívat.
Odpočaté těsto vyndáme z lednice a necháme chvíli na vále odpočívat při pokojové teplotě. Mezitím si vyložíme plechy pečícím papírem a zapneme troubu na 175 stupňů.
Z těsta tvoříme (vyvalujeme) malé rohlíčky, klademe na plech a pečeme dorůžova, což je cca 10 minut. Nebo můžeme kousky těsta plnit formičky (skvělé jsou malé oříšky od Tescomy). Ty pak pečeme cca 15 minut.
Necháme cca 3 minuty vychladnout a pak obalujeme v cukru. Pokud chcete méňe sladké, můžete je pouze cukrem posypat.
Voní krásně a chutnají božsky!