Postup přípravy
Necháme si předem (trvá to pár minut) nabobtnat psyllium a ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Je řidší, ale nelepí se (já použila sádlo). Necháme chvilku odležet a tvarujeme kuličky, které v dlaních naproti sobě rozmáčkneme. Tím se vytvoří tvar piškotu. Klademe na pečící papír a pečeme na 160 °C asi 20 minut.
Nebojte se je dělat větší než klasické piškoty, menší varianta se mi připálila, když jsem je dopékala, protože byly uvnitř ještě málo upečené...Ze začátku jsou uvnitř takové lepivější, ale třetí den po upečení krásně křupaly jako klasické piškoty. Je určitě možnost víc přisladit, přidat skořici nebo kakao či karob, upečené obalit v cukru...Ale já je pekla pro 7 měsíční dceru, tak jsem je nechala úplně takto "holé".