Postup přípravy
Korpus: Formu na korpus vymažeme hojně sádlem (nešetříme) a lehce poprášíme rýžovou moukou. Nad vodní lázní roztavíme čokoládu, rostlinný tuk, velkou lžíci kokosového oleje a rozpustíme. Dohromady by to mělo být cca 60 - 70 ml tekutiny. Necháme trochu vychladnout a pak vymícháme s cukrem do pěny. Přidáme ocet, kakao, vanilkový extrakt a pak všechny ostatní sypké suroviny. Dále jemně strouhané jablíčko a nakonec cca 100 ml studené vody. Kdyby těsto bylo příliš hutné, přidáme ještě lžíci vody. Kdyby bylo moc řídké, přidáme ještě malou lžičku kokosové mouky. Těsto, které je celkově spíše řidší, vlijeme do nachystané formy a pečeme při 175 stupních cca 15 - 20 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.
Pěna 1: Do střední mísy nalámáme čokoládu. Želatinu vsypeme do mističky se studenou vodou a necháme cca 5 minut bobtnat. Ohřejeme mléko (pozor, je nutné ho odvážit - v receptu jsou gramy, nikoli mililitry) takřka k bodu varu, ale nevaříme. Do velmi teplého mléka vložíme celý obsah nabobtnalé želatiny. Želatinu pečlive rozpustíme a touto směsí zalijeme čokoládu, kterou mícháním rozpustíme. Vznikne krásně hladká hmota. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím vyšleháme tuhou část kokosového mléka spolu s kokosovou moukou na nadýchanou šlehačku. Po částech přidáváme a ručně zapracováváme do čokoládové směsi. Čokopěnu navrstvíme na vychladlý korpus a vložíme do lednice. Mezitím stejným způsobem uděláme bílou pěnu (jen pozor na množství kokosového mléka, je ho méně, než u první čokopěny). Bílou pěnu navrstvíme na první vrstvu a opět vložíme do lednice.
Poleva: Nad vodní lázní rozpustíme všechny suroviny a necháme malinko vychladnout. Vlažnou polevu nalijeme na chladnoucí se dezert. Kdyby se vám poleva při rozpouštění zdála příliš hustá, přidejte ještě trochou kokosového tuku. Celé necháme vychladit alespoň 4 hodiny.