Postup přípravy
Omyté a vypeckované švestky nakrájíme na kousky a spolu s cukrem, skořicí, kakaem a pomerančovou kůrou chvíli podusíme. Pro fajnšmekry můžeme přikápnout třeba rum.
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a na ni rozprostřeme horké švestky (klidně do výšky 3 - 5 cm). Zasypeme hustě drobenkou a dáme péct na 30 - 35 minut (160 - 175 stupňů).
Jednotlivé porce horkého "kramblu" dáváme na talířky - nelekněte se - tohle je vyloženě mňamka "na lžičku", nebo-li bez lžičky to nepůjde :D.
A jako bonus: kombinace horkého "kramblu" a vanilkové zmrzliny je přímo luxusní záležitost ;-). Kdo nerad zmrzlinu, může dát zakysanou smetanu nebo bílý jogurt. Ale i bez toho je to mňamka. Pokud ho necháte vychladnout, trošku ztuhne a už se tak nesype.
Dobrou chuť